Contact Informatie

Programmatisch Creëren in één dag

De competenties om te werken in flexibele werkomgevingen worden in de komende jaren steeds belangrijker. In alle sectoren groeit de dynamiek en vrijwel niemand kan in zijn eentje grote veranderingen of uitdagingen aan. Samenwerking in allianties, netwerken en ketens wordt steeds vanzelfsprekender. Binnen organisaties, tussen organisaties. En daar past programmatisch werken bij uitstek bij. Programmatisch Creëren is een van de toonaangevende visies op programmatisch werken.

Ook in 2017 verzorgen Hans Licht en Jo Bos, co-auteurs van het boek Programmatisch creëren, samen op 9 november deze eendaagse Masterclass.

Deelnemers aan de training krijgen een goed beeld van de essenties van deze programmabenadering en de toepasbaarheid in hun eigen praktijk.

We beloven dat het een intensieve dag wordt, met veel casuïstiek, een groot aantal praktische tips en nieuwe inzichten.
Onderwerpen die in ieder geval aan de orde komen zijn:omslag PGMC

  • wanneer kiezen voor een programma?
  • de aanpak van een programma
  • een gezamenlijke visie als basis van programmasucces
  • formuleren van doelen die focus geven
  • vertalen van doelen naar een werkplan en DIN (Doelen – Inspanningen – Netwerk)
  • monitoren van de voortgang
  • inrichten van een effectieve sturing En natuurlijk gaan we uitgebreid in op de praktijk van de deelnemers.

Praktische informatie

De dag vindt plaats op 9 november 2017 en duurt van 9.00 tot 17.00 uur. Locatie is in Amersfoort, tegenover het Centraal Station. Kosten van de dag bedragen € 425,–, inclusief koffie/thee en lunch, exclusief 21% BTW. De deelnemers ontvangen het boek ‘Programmatisch Creëren’ (Jo Bos, Anne Jette van Loon, Hans Licht; Scriptum 2013).

Voor vragen neem contact op met Hans Licht.

Aanmelden