Contact Informatie

Animal Ant Team Work

Dit keer een prachtig filmpje over Ant Team Work. Samenwerken is soms hard en zwaar, maar het kan ook makkelijk zijn. Dat tonen deze mieren. Hoe ze gezamenlijk het probleem oplossen door letterlijk samen een brug te bouwen en elkaar aanvullen. Daar kunnen wij nog iets van leren…

Sfeerimpressie PGM Open 2017

Een aantal weken geleden organiseerden we, samen met Jo Bos & Co en Twynstra Gudde, het PGM Open. We kijken met vreugde terug op een geslaagd event. Door dicht bij de praktijk te blijven en kennis en ervaringen te delen, werden inzichten verdiept. Dit leverde inspirerende en verrassende perspectieven op.

Bekijk nu de sfeerimpressie!

Be part of The Motown Movement

Dit keer een aansprekend voorbeeld van hoe de nieuwe generatie mooie en grote stappen zet om een maatschappelijk opgave op te pakken. Wij zijn onder de indruk van de gedrevenheid van deze jonge mannen om van betekenis te willen zijn.

How can we democratise democracy?

In 2011 schreef Hans Licht in zijn boek De democratie is dood, lang leve de democratie dat democratie het vermogen is om consensus te bereiken. Maar is dat het antwoord? De ontwikkelingen in de wereld dwingen ons niet alleen na te denken over de rol van de overheid, maar ook stil te staan bij de vraag wat democratie is en wat wij daar van vinden. How can we democratise democracy?

The candidate

Het ultieme sollicitatie-interview: Heineken maakte er een aantal jaar geleden een video over. Met als doel de merkwaarden van het bedrijf te versterken, maar tegelijkertijd ging het ook om een echte wervingsactie. Wij vinden de actie nog steeds briljant.

7 red lines

Een film over hoe het tekenen van zeven rode lijnen best ingewikkeld kan zijn. Misschien een beetje over the top, maar heel herkenbaar voor iedereen die in projecten werkt.

Wie toont leiderschap?

Misschien is het al een bekend filmpje voor je, maar bekijk (nog) eens: wie toont hier volgens jou leiderschap en waarom? Wat is dit leiderschap precies en wat is daar kenmerkend aan? En hoe kijk je vervolgens naar anderen?

Non-dualiteit

Meestal zoeken we een inspirerende video die snel een essentie toont van deze tijd. Dit keer een interview van bijna een uur. Vertraging en verdieping naar een essentie. Op zoek naar een video over wijsheid kwam Hans Licht uit bij dit interview met YoYo van der Kooi. Een must see…

Teach girls bravery, not perfection

Door deze TED talk over maatschappelijke verandering werden wij geïnspireerd.

 

Equality

Er is een verschil tussen gelijkheid en gelijkwaardigheid. Gelijkheid betekent dat er geen verschillen zijn en gelijkwaardigheid gaat over de gelijkheid in waarden. Kijk wat er gebeurt op het moment dat gelijkheid verward wordt met gelijkwaardigheid.

Open overheid

Dit is de beweging van de overheid om aansluiting te vinden bij de burger. Open Overheid, om de overheid open te stellen en toegankelijk te maken voor de burgers en daardoor effectiever wordt. Het belang van transparantie van de overheid is groot. Bij dit initiatief wordt in samenwerking actief gezocht naar mogelijkheden voor verandering.

Mobiel gebruik

Het wordt zo vaak als aanleiding voor verandering gebruikt: ‘de wereld om ons heen verandert’. Ja, nu weten wij het wel. Verandering is de nieuwe norm dus moeten velen meegaan met de stroming. Toch worden veranderingen ook weer normaal en kunnen we bijna niet meer zonder. Dus gaan we er rustig in mee? Zie hier het bewijs.

 

Aankondiging voor de eerste versie

In 2011 voorafgaand aan de eerste editie van PGM open, werd Hans geïnterviewd over dit event. In het interview vertelt Hans wat de aanleiding was voor het organiseren van PGM open en wat er verwacht kan worden.

 

Follow the penguin

Onder het mom ‘beeld is sterker dan tekst’ hier een kort videofragment over transities en pioniers. Dit filmpje laat via de wereld van pinguïns het verhaal over het transitieproces zien. Het geeft simpel weer hoe dit verloopt en wie en wat daarvoor nodig is. Het is gebaseerd op het verhaal van Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde.