Contact Informatie

Muziekfavoriet – Sturen en regisseren

Drie nummers vinden over regievoeren valt niet mee, maar hoewel sturen wat anders is dan regievoeren (zie blog Hans), heb ik hier drie favorieten rond het thema sturen en richting geven.

3. Driver’s Seat – Sniff ‘n’ the Tears

Dit nummer behoort tot het selecte groepje van nummers dat twee keer een hit werd. De eerste keer in 1980 en later, naar aanleiding van een Pioneer reclame, dat het nummer gebruikte. De tweede keer behaalde het nummer in Nederland overigens een hogere notering. Het nummer gaat inhoudelijk helemaal niet over sturen, maar dat doet er voor deze rubriek niet toe. Overigens is dit een van de leukste bandnamen, maar dit terzijde.

2. Are you gonna go my way – Lenny Kravitz

Het blijft lekker. Die lekkere vunzige gitaarriff, het schorre stemgeluid van Lenny. Het brengt mij terug naar de jaren ’90, Vredenburg Utrecht, een memorabel concert. Enfin, maar het gaat ook over regievoeren. Lenny vraagt heel vriendelijk of je met hem mee wilt gaan.

1. I will follow you – Ricky Nelson

Een goede regisseur weet ook te volgen. Ricky Nelson bezong dit al in 1962. Dit nummer is misschien beter bekend van de uitvoering van José (oud-lid van de legendarische groep Luv’). Mocht je tijd hebben bekijk deze ook op youtube (een aanrader).