Contact Informatie

Worstel en kom boven!

Iedereen komt die situatie wel eens tegen. Je bent met volle overgave bezig met een project, programma of een andere klus. Het lijkt allemaal goed te gaan en dan opeens zit het allemaal even tegen. Stakeholders haken af, medewerkers worden ziek, je opdrachtgever lijkt zijn vertrouwen in je te verliezen. Allemaal ellende. Op die momenten heb je, naast wellicht een stevige borrel, behoefte aan muziek! Om je op weg te helpen geeft Robertjan je zijn top drie van liedjes die je er weer boven op kunnen helpen; worstel en kom boven!

Door Robertjan Uijl,
aanvullingen zijn opnieuw van harte welkom.

3. I won’t back down – Johnny Cash

Het origineel is van Tom Patty and the Heartbreakers, maar ik kies voor deze prachtige versie van de American Recordings die Johnny Cash vlak voor zijn dood opnam. De titel zegt het al. Wat er ook tegenzit, hoe raar de wereld in elkaar zit, ik geef nooit op, ik buig niet.

2. Wanhoop niet – De Dijk

“Voor je gevoel tot je nek in de shit, je komt er niet uit. Het lijkt niet te mogen, je wil alles liever, alles liever dan dit.” Aan het begin van dit nummer beschrijft Huub van der Lubbe een uitzichtloze situatie, maar gelukkig weet hij ons in het refrein ook weer hoop te geven: “Wanhoop niet – wanhoop niet, straks is het allemaal weer anders, en misschien wel beter dan ooit, dus wanhoop niet – wanhoop nooit”. De tekst spreekt weer, zoals altijd bij De Dijk voor zich.

1. My city of ruins – Bruce Springsteen

Wat mij betreft is het hele oeuvre van The Boss uitermate geschikt om je uit de put te halen. Dit nummer wordt vaak in verband gebracht met de aanslagen van 11 september. Toch is het nummer geschreven over de wijk waar hij opgroeide Ashbury Park. Niet minder mooi en niet minder krachtig. Kijk vooral ook naar de uitvoering ter nagedachtenis van de slachtoffers van 11 september; breekbaar en krachtig tegelijk. Rise up!

Muziekfavoriet deel 1 gemist? Klik hier voor een top 3 van bassisten die onmisbaar waren voor hun band.