Contact Informatie

Nieuwe collega Machteld Licht stelt zich voor

machteldIk ben Machteld Licht, sinds begin oktober werk ik bij Organisatieregie. Mijn carrière startte ik met de opleiding International Hospitality Management, want mensenwerk… dat past bij mij. Het werken met het individu, maar ook met groepen, dat vind ik gaaf. Wat beweegt mensen, waar krijgen ze energie van en wat dragen ze bij? Niet verbazingwekkend dus dat ik na mijn studie aan de slag ging als intercedent.

In galop door mijn twintigersjaren heen, waar ik bij ManpowerGroup verschillende functies heb uitgevoerd, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Of dat nu in mensen zat, in systemen of in processen. Al snel kwam ik erachter dat ik interesse heb in verbinding en vertaling. Van theorie naar de praktijk, maar bijvoorbeeld ook van IT naar de operatie, of andersom. Want hoe lastig is het om, bijvoorbeeld, een cao te vertalen in een digitaal kloksysteem? De regels zijn immers nooit zwart-wit. Het is; als dit, dan dat… En dan passen we de regels in praktijk ook nog anders toe. Hoe leuk is het om te ontdekken dat je elkaar soms helemaal niet verstaat en hoe kom je dan toch tot een succesvolle samenwerking? Dat bracht mij naar het vak projectmanagement.

Zomer van mijn leven

Nu ben ik in de zomer van mijn leven, net moeder van twee prachtige jongens én een nieuwe stap in mijn carrière, namelijk bij Organisatieregie. Op deze plek verwacht ik dat ik nog meer kan betekenen als het om het bij elkaar brengen van mensen gaat. En dat ik het bureau verder kan helpen in de uitdagingen in hun vakgebied. Het spreekt mij enorm aan dat Organisatieregie bij uitstek een bureau is dat zich bezighoudt met het krachtenveld van mensen en hun belangen. Hoe houd je rekening met elkaars belang zonder je eigen belang uit het oog te verliezen? En nog belangrijker, waar zit het gezamenlijk belang? Dat gezamenlijk belang is essentieel. Ik ben ervan overtuigd dat je altijd verder komt als je het samen doet.

Zoals in iedere zomer zijn de dagen lang en de nachten kort, en dat kan ik als kersverse moeder alleen maar beamen. Er gebeurt van alles en de tijd vliegt voorbij. Deze nieuwe plek geeft mij veel energie. Ik kijk er naar uit onze relaties te ontmoeten. Voel je dan ook vrij zelf contact met mij te zoeken!