Contact Informatie

Vrede in je hart en met elkaar

“200 – 400 na Christus: de grote volksverhuizingen.” Daar begon de moderne geschiedenis van Europa, zoals ik mij herinner van de basisschool. Ik herinner mij ook dat ik toen fantaseerde over alle moeilijkheden die daarbij moeten hebben gespeeld: macht, oorlog, honger, pijn en verdriet. Ik ben opgegroeid in de schaduw van de 2e wereldoorlog met het beeld dat religie meer kwaad deed dan dat het goed doet. Nu komen al deze bewegingen in hoog tempo tezamen. En in het midden van deze turbulentie ligt Jerusalem. Een stad die duizenden jaren belangrijk is geweest voor Joden, Christenen en Mohammedanen. Ook hier zoeken we oplossingen in verdeling, in plaats van gelijkwaardig samengaan met respect voor elkaar. Ik hoop dat deze video waarin Ofra Haza Jerusalem bezingt, de inspiratie toont die Jerusalem is geweest voor vele miljoenen mensen.