Contact Informatie

Training Regievoeren zonder macht:

In 2014 heb ik een tijd het werk neergelegd. Ik was ‘overwerkt’. Tijdens mijn re-integratie ben ik aan de slag gegaan met mijn talenten, heb daarmee geëxperimenteerd en ben weer teruggekomen in het werkproces. Ik merkte dat het werken vanuit mijn talent mij heel goed deed, tegelijk ontstond ook de zoektocht naar de verbinding tussen mijn talent en mijn functie als gebiedscoördinator bij Waterschap Rivierenland.

In het najaar van 2015 heb ik de training ‘Regievoeren zonder macht’ beleefd. En dat is precies wat het voor mij was; ‘een belevenis’. Oftewel een avontuur. Ik deel in het kort mijn ervaringen en begin bij ‘het einde’. Want dat is het.

In december hebben we de training afgesloten met het beantwoorden van 3 vragen:

  • Hoe ben ik hier binnengekomen? Zoekend, hoe breng ik met mijn talent (creativiteit) meer beweging;
  • Wat heeft tijdens de training mij in beweging gezet? Tijdens en na de aikido-workshop is mijn zelfbewustzijn enorm aangewakkerd. Dat is versterkt tijdens de ‘Why-opdracht’ (wie ben ik en wat wil ik betekenen) en een boks-workshop rondom het thema ‘de gezonde dialoog’. Ik merkte bijvoorbeeld dat ik het moeilijk vind om me te laten raken oftewel in hoeverre sta ik echt open voor de ander om zijn/haar punt bij mij te maken.pino2
  • Hoe ga ik hier weg? Verrijkt, meer mens, ik ken mijn kracht. Wat denk je bijvoorbeeld van de volgende feedback-woorden die ik meekreeg Levenslustig, Wijs, Vulkaan, Gedreven, Verborgen talent, Wonderful, Creatief, Kunstzinnig, Betrokken, Eerlijk, Verwoorder, Playfullness, Schepper. Daar kom ik verder mee ook bij het waterschap. Laat mij maar Pino zijn;

Dit avontuur heb ik beleefd in een groep met 11 andere fantastische mensen en 2 fijne trainers. In de periode dat we elkaar ontmoetten ontstond een familiegevoel.
Wat voor mij erg plezierig was tijdens de trainingsdagen was de combinatie van korte introducties bijvoorbeeld rond de theorie U, zelfreflectie, wandelingen in de natuur om te luisteren / te delen met medemensen en energieke groepsgesprekken. Ik zie dan ook erg uit naar de terugkomdag eind februari.

Is mijn zoektocht daarmee ten einde. Gelukkig niet. Ik hou liever ruimte over om nog meer te ontdekken.

Pieter Sollie